Helsingin Senaatintorilla uutta vuotta juhli yli 35 000 ihmistä

b_150_100_16777215_00_images_Uutiset_ny16.jpgHelsingin Senaatintorin uudenvuodenjuhlaa vietettiin iloisissa tunnelmissa pikkupakkasessa. Paikalle saapui poliisin arvion mukaan yli 35 000 ihmistä ja tuhansia torin lähiympäristöön. Lasten uusivuosi keräsi Suvilahden Kattilahalliin yhteensä noin 2500 juhlijaa.

Teksti: Visit Helsinki Kuva: Lauri Rotko ©

 

Iltakymmenestä lähtien We Love Helsingin DJ:n loi torille tunnelmaa. Juhlaa isännöi Helsingin vs. kaupunginjohtaja Pekka Sauri, joka puheessaan korosti myönteistä otetta tulevaisuuteen ja helsinkiläisten omaa roolia kaupunkikulttuurin tekijöinä.

- Helsinkiläiset toteuttavat unelmiaan. Täällä syntyy päivä päivältä enemmän ihmisten omista ideoista kumpuavia keksintöjä, tapahtumia ja muita hyviä ja rohkeita tekoja, Sauri sanoi.

- Tulevaisuus tarvitsee suuria päämääriä, vaikka ne vielä tänään tuntuisivat utopistisilta. Yhtenä kauniina päivänä voimme ajaa junalla poikki Suomenlahden Tallinnaan ja edelleen Varsovaan, Berliiniin ja Pariisiin, Sauri jatkoi.

Sauri vetosi myös hyvään tahtoon:

- Meidän pitää myös huolehtia siitä, että pienen promillen levittämät pahantahtoiset viestit eivät enää pääse lannistamaan koko maan keskusteluilmapiiriä ja mielialaa. Eino Leinoa mukaellen Oi ihmiset, toistanne suvaitkaa – niin pieni, pieni on maa.

Illan aikana kuultiin myös Helsingin piispa Irja Askolan puhe, jossa hän korosti niin ikään myönteistä suhtautumista uuden ja ennakoimattoman kynnyksellä.

- Ehdotan, että vaihdamme uutena vuotena sävellajiamme. Teemaksi ehdotan valittamisesta välittämiseen, Askola sanoi.

Puheiden jälkeen juhlakansa sai nauttia harvinaisesta Kansallisbaletin ulkoilmaesityksestä, kun Senaatintorin lavalla nähtiin ote Lumikunigatar-baletista. Tämän jälkeen yleisökin sai kokeilla balettiliikkeitä.

Tunnelma tiheni Maija Vilkkumaan Senaatintorille varta vasten suunnitteleman show’n aikana. Vilkkumaa nautti ainutlaatuisesta tilanteesta:

- Fiilis oli uskomaton, loihdimme yhdessä Senaatintorille kerääntyneiden ihmisten kanssa keskiyön karnevaalin, joka mitätöi kaiken pimeyden ja kylmyyden. Oli mahtava tunne, kun koko tori tanssi ja lauloi mukana, Vilkkumaa tunnelmoi.

Loppuhuipennuksena koettiin JoHo Pyron toteuttama musiikilla höystetty ilotulitus, minkä jälkeen We Love Helsingin DJ tanssitti uuden vuoden vastanottajia aina klo 00.30 asti.

Juhla välitettiin stream-lähetyksenä Visit Helsingin Youtube-kanavalla, Helsinki-kanavalla ja Ilta-Sanomien Netti-TV:ssä. Lähetys on edelleen katsottavissa Visit Helsingin YouTube-kanavalla (www.youtube.com/Visithelsinki) ja Ilta-Sanomien Netti-TV:ssä (www.istv.fi/) 10.1. asti.

Lapset juhlivat Suvilahdessa

Uudistunut Lasten uusivuosi 2016 keräsi Suvilahteen runsaasti pientä väkeä. Kattilahallissa oli vauhdikas tunnelma heti klo 13 alkaen, kun se täyttyi sirkuslaisista, tiedekokeiluista ja kesäisistä hiekkaleikeistä. Paikalla oli myös jättimäinen kirahvipomppulinna ja yläkerrassa leikittiin Circus Helsingin temppuradalla. Lapsille järjestettiin ensimmäistä kertaa alkuillasta erillinen suuri ilotulitus, jota ihasteli Suvilahden tapahtuma-alueen pihalla noin 1500 kävijää.

Senaatintorin uudenvuodenjuhlan järjestää Helsingin kaupunki. Juhla on järjestetty 1930-luvulta lähtien ja se on kasvanut vuosien saatossa muutaman sadan hengen juhlasta nykyisenkaltaiseksi kansanjuhlaksi. Tapahtuman tuottaa Visit Helsinki.

standrews_oc.png

hcw16.jpg
iksv_16.jpg

rydercup16.jpg

pga_cs_ws.png
danhotels.png