Kenia valmiina paavi Franciscuksen vierailuun

Kenian hallitus on juuri julkistanut paavi Franciscuksen Kenian-vierailun ohjelman. Kunniavieras tapaa 25.–27. marraskuuta mm. Kenian presidentin ja YK-diplomaatteja, mutta myös opiskelijoita ja paikallisia asukkaita. Vierailua seuraa jopa 80 toimittajaa.

Teksti: Kenian Matkailutoimisto

 Paavi Franciscuksen Kenian-vierailu vahvistui syyskuussa, ja maa on sen jälkeen valmistautunut arvovierailuun kuumeisesti. Viime sunnuntaina Kenian hallitus julkisti 25.–27. marraskuuta järjestettävän vierailun ohjelman.

Kenian-vierailu on sekä hengellinen että valtiollinen. Paavin saapuminen kiinnostaa muitakin kuin vain Kenian katolisia, koska hänen puheensa lähimmäisenrakkaudesta ja köyhyyden torjumisesta kohdistuvat kaikkiin uskontokuntiin ja yhteiskuntakerroksiin ja puhuttelevat maan koko väestöä.

Valtiojohdon ja kansalaisten tapaamisia

Paavi saapuu 25. marraskuuta Jomo Kenyattan kansainväliselle lentoasemalle, jossa häntä ovat vastassa Kenian presidentti Uhuru Kenyatta ja Nairobin arkkipiispa.

Seuraavana päivänä paavi Franciscus osallistuu ekumeeniseen tapaamiseen eri uskontokuntien päämiesten kanssa, mitä seuraa vierailu Nairobin yliopistossa. Siellä järjestetään pyhä messu, jota pidetään yhtenä ohjelman kohokohdista. Kunniavieraan on määrä tavata katolista yhteisöä St. Maryn koulussa, ja hänen toivotaan ehtivän myös diplomaattitapaamiseen YK:n Gigirin-toimistoon.

Viimeisenä vierailupäivänä paavi puhuu kenialaisnuorille Kasaranin stadionilla. Lopuksi hän matkustaa Kangemiin tutustuakseen katolisen kirkon paikalliseen avustustyöhön.

Kintereillä 80 toimittajaa

Paavin vierailua seuraa jopa 80 toimittajaa, jotka dokumentoivat hänen Kenian-kokemuksiaan. Toimittajien tukikohtana toimii Villa Rosa Kempinski -hotelli, ja työtiloja järjestetään myös lentoaseman kupeessa sijaitsevaan Kenyattan kansainväliseen messukeskukseen sekä Kasaranin Safaricom-stadionille.

Paavin ja kenialaisten turvallisuus varmistetaan huomattavilla turvallisuusjärjestelyillä. Hallitus odottaa, että Nairobiin kokoontuu noin miljoona kenialaista nähdäkseen paavin omin silmin. Poliisi aikookin perustaa ”drop-off-pisteitä”, joiden kautta pääsee turvallisesti ihmismassan keskelle. Muilla poikkeusjärjestelyillä pyritään varmistamaan se, että Kenian tieverkko ja infrastruktuuri eivät kuormitu liikaa vierailun aikana.

Taas yksi arvovierailu

Paavin arvovierailua ovat viime kuukausina edeltäneet useiden muiden kansainvälisten merkkihenkilöiden Kenian-vierailut. Vieraista mainittakoon Yhdysvaltain presidentti Barack Obama, Italian pääministeri Matteo Renzi sekä Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry.

Paavi Franciscuksen vierailu on Kenian toinen paavinvierailu. Edellisen kerran maa toimi isäntänä vuonna 1985, jolloin Johannes Paavali II tapasi maan silloisen presidentin Daniel arap Moin.

Keniasta paavi Franciscus matkaa Ugandaan 27. marraskuuta ja sieltä Keski-Afrikan tasavaltaan 29. marraskuuta.

standrews_oc.png

hcw16.jpg
iksv_16.jpg

rydercup16.jpg

pga_cs_ws.png
danhotels.png